Денислав Захариев е новият председател на Общинския съвет в Перник

Перник вече има нов председател на общинския съвет и това е Денислав Захариев, разбра zapernik.com.

Той бе избран днес от общинските съветници чрез тайно гласуване.

Захариев събра бе избран за председател с 28 гласа от съветниците.

Денислав Захариев е юрист по образование и досегашен председател на групата съветници от ГЕРБ в местния законодателен орган. В първото си изявление след проведения избор той благодари за гласуваното доверие и декларира, че ще даде всичко от себе си, за да го оправдае.

Захариев възнамерява да осигури условия за нормално и спокойно протичане на заседанията на Общинския съвет и на работата на постоянните комисии в оставащото време до края на мандата – „За мен, като пръв сред равните, е важно гледната точка на всеки от съветниците да бъде чута, да се провежда истински диалог, а взетите решения да бъдат в полза на перничани.

Важно е да работим в добър синхрон и с общинската администрация, каза Захариев и подчерта, че в последната една година гражданите са показали категорично, че искат да виждат политици, които надмогват политическите пристрастия и работят за тяхно добро“. 

Новият председател изрази надежда, че съветниците от всички групи ще зададат този тон и с мъдри решения до края на мандата ще имат основание да застанат гордо пред перничани, за да поискат доверието им отново на местните избори догодина.

Денислав Захариев

Заместник председатели остават Милена Миланова и Десислав Аспарухов.

Милена Миланова

Десислав Аспарухов

До избор за нов председател се стигна след като предишният Димитър Колев подаде оставка.

Димитър Колев

Коментари

коментара