Направих го нарочно! Перничанин ранен в катстрофа, седна надрусан зад волана

Защо прокуратурата не мери с равен аршин инцидентите на пътя? Защо при няколко катастрофи от удин шофьор и ранен няма досъдебно производство, а за употреба на амфетамини има? Тези въпроси задава Мартин М. от Перник, пострадал при ПТП в София преди година.

Историята е от 26 юли 2021 г.Около 22 часа Евгени Е. причинява няколко катастрофи в центъра на София. Блъска няколко леки коли, а на кръстовичещо на столичните „Константин Величков“ и „Сливница“ с Пасата си минава не червено и блъска в шофьорската врата Пежо, управлявано от Мартин, който е последната жертва във вечерното родео на Евгени.

Преди това той пълни с туби бензин, не плаща и бяга, сменя регистрационния номер на колата си, по пътя си нацелва няколко автомобила и бяга от местопроизшествието. Маршрутът на бягството ми минава ипрез Люлин, където е застрашил живота на пешеходци. Столичната полиция е на крак и залавя Евгени на Божурище.

„На следващия ден след удара отивам да си прибера колата, видяха ме полицаи и ми казаха: Човече ти щеше вчера да умреш, човека го хванахме на Божурище и на другия ден прокурорът го освоби, защото няма данни за извършено престъпление„, разказа пред Столица.bg пострадалият Мартин.

След катастрофата той е откаран в ИСУЛ с травма на главата отляво, срязан десен лакът и болки в гърдите. За катастрофите на 26 юли 2021 и причинените наранявания Евгени е само с отнета шофьорска книжка, но е отказал тестове за алкохол и наркотици, допълва пострадалият Мартин.

За извършеното ПТП на 26 юли 2021 г. Евгени Е. е открит и му е връчено наказателно постановление, няма образувано досъдебно производство, казаха от СДВР пред Столица.bg

През август т. г.,пострадалият през юли 2021 г. тогава, Мартин М. е спрян за проверка от Пътна полиция край Радомир. Полевият тест за наркотици е положителен и показва употреба на амфетамин.

Направих го нарочно.

Повече от седмица преди това бях на купон и наистина употребих амфетамин. За мен обаче образуваха досъдебно производство, а затова че бях пострадал, има 11 ударени коли, кражба на бензин и бягство няма досъдебно. Пуснах жалба в Комисията за правата на човека. Този, които направи катастрофите и е бил с отнета книжка е освободен на другия ден и не е образувано досъдебно производство. А аз вече имам и обвинителен акт, освен това не съм направил нищо на пътя, не съм ударил човек или кола. А за това, че съм нарушил закона и съм седнал да шофирам следу потреба на амфетамини ще си понеса последствията„, казва Мартин М. през Столица.bg.

За нарушението му има образовуно досъдебно производство в Перник, потвърдиха от МВР.

Коментари

коментара