Огнян се прибра от Англия и започна да прави бургери за дебели в Брезник

Наскоро отворил павилион за сандвичи в град Брезник предлага „бургери за дебели“.

Павилионът е нает от брезничанина Огнян Огнянов, който сам приготвя вкусни сандвичи, но по своя концепция, която е измислил, пише сайтът zapadno.com.

Предприемчивият мъж е работил в няколко сфери и на различни места. В продължение на 5 – 6 години е бил военен в Сержантското училище в Плевен (Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“). Занимавал се е със строителство, готварство и други професии, които е практикувал у нас, и в чужбина.

На 9 април се прибрах от Англия – 6 години бях там. И реших да си се прибера, че там положението не е никак розово. От финансова гледна точка там е по-добре, но пък единствената печалба са парите. Реално всичко друго е минус – роднини, приятели, дом. Каквото и да направиш, дори да имаш къща и бизнес, ти винаги си емигрант. Това е абсолютен факт. Познавам хора, които са от 10, 15, 20 години в Англия. Уредили са си живота, английският им е перфектен, но емигрант си”, сподели Олег Огнянов.

След като се завърнал в родния Брезник постави началото на една своя мечта – да приготвя храна за хората. От 7 – 8-годишен той започнал да прави първите стъпки в кулинарията, а за учител била неговата баба.

Тя е подстрекателя, който ме бутна в тези неща. Вече в казармата като влезнах и имах един стар войник Делев. Той като малък се е занимавал по китайски ресторанти. Имаше и едно друго момче, с което бяхме на една служба. Мисля, че сега е помощник-готвач в “Кемпински”. Той също ми преподаде доста неща и вече се доразвих. Строителството и готварството ми вярвят ръка за ръка. Обичам да ги правя и напоследък само с това се занимавам”, каза брезничанинът.

В павилиона, който се намира срещу магазина за месо на фирма “Уикенд-2013”, се приготвят бургери и хотдози по американски тип, но с лека промяна, добавена от Олег Огнянов. Менюто е интересно, тъй като в него присъстват бургер за дебели, хот дог за дебели, пиратски бургер и други видове сандвичи, както и някои разновидности напитки.

Да не прозвучи като обида, че мразя слабите хора, но аз понеже съм пълничък и както казват хората – “Хубав мъж и хубаво прасе под 100 кила няма”. Та идеята ми беше да е име, което да привлича човека. Всеки ме пита какви са тези бургери. Аз имах такъв случай, не знам откъде беше човекът и явно не беше от Брезник. Той ме попита “Какво е това бургер”? Имал съм и други случай. Мъж и жена на около 55 – 60 години седят тук. И мъжът чете менюто на жената от до на глас. И се обръща към нея, обсъждайки какво да си поръчат. Мъжът предложи: “Добре, ще вземем два дюнера”. Аз му казвам, че не продавам дюнери, а той се учуди. А жената му казва: “Ми да бе, нали прочете менюто”. Те явно подсъзнателно са си решили, че трябва да ядат дюнери”, разказа с усмивка Олег Огнянов.

Зад забавните названия на сандвичите се крие и мисъл на брезничанина. Като грамаж бургерите и хот дозите са еднакви, но калориите в тях са различни. Бургерът за дебели и хот догът за дебели са с повече калории от останалите в менюто или малко над 3 000 калории на сандвич.

Бургерът за дебели го правя с шарена сланинка и с лук. Големият грамаж е с около 2 500 калории, а пиратският бургер с около 2 000 калории. Между другото много съм благодарен на колежките от месарския магазин. Всяка сутрин взимам каймата и не ми остава за следващия ден. Всеки ден ги зареждат тях и когато ги зареждат тях – зареждат мен. Единственото ми замразено нещо са бланшираните ми картофи, защото няма как по друг начин. Всичко друго е абсолютно прясно”, добави още съдържателят на павилиона за сандвичи.

В менюто му присъстват и мекици, които бързо свършват сутрин. Тях той ги е включил покрай собственичката на павилиона, от която наел обекта. Когато двамата си говорили за бъдещия бизнес, наемодателката казала, че ако е млада би направила мекичарница в павилиона. Олег приел идеята и я попитал дали може да я използва за бизнеса си, а тя с радост му позволила. По обекта са правени подобрения, тъй като е бил в лошо състояние. Преди място за приготвяне на бърза храна, павилионът се е използвал за продажба на плодове и зеленчуци.

Олег Огнянов ще допълва асортимента в менюто си. Обещава да започне да приготвя и сандвичи за слаби.

Коментари

коментара