Чичо Сам (Димитър Колев) подаде оставка!

Председателят на Общински съвет Перник Димитър Колев подаде оставка, както „За Перник“ дълго прогнозираше. Това стана на заседание на Общински съвет Перник, провело се на 27 октомври 2022 година в Перник.

Усетил, че губи подкрепата на общинските съветници на града, Димитър Колев предпочете да подаде оставка сам, за да спести допълнително унижение.

Крахът на председателството на Колев дойде след като месеци наред трудно организираше провеждането на сесиите на Общински съвет, натрупване на огромно количество неминаващи кокладни и ПУП-ове, буквално работата на Съвета бе парализирана,  а последния пирон в политическия му ковчег бе забит с разкритието на новия областен управител на Перник Людмил Веселинов, че Димитър Колев е бил областен управител по времето на приватизирането на сградата на Минна дирекция Перник, като Колев не е направил нищо, за да я извади от активите на мината и спаси. В днешно време се наложи държавата да отщупи емблематичната сграда отново, за да я върне на перничани.

На Димитър Колев не му върви. В Общинския съвет се коментира, че всичко, с което се захване не завършва добре и е сигнал за кратък политически живот.

Димитър Колев стартира политическата си кариера от НДСВ. Там съпругата му – телевезионната водеща Милена Милотинова бе депутат и уреди мъжа си като областен управител на Перник. Тогава именно Колев проспива сградата на Мината в услуга на бизнесмена Ковачки. Днес НДСВ е в миналото след един от най-кратките политически животи на партия в България.

След НДСВ, Димитър Колев се прехвърля при Яне Янев в РЗС. Там беше народен представител, но претърпя политическо фиаско предаде лидера си, като се „отцепи“ и стана така наречения „златен пръст“ на Бойко Борисов.

Димитър Колев се премести в политическия хибрид „България без цензура“ на Николай Бареков, но отново завърши с фиаско. Не можа да стане депутат и реши да стане земеделец. Но и там завърши зле. Оказа се, че е двоен агент. Хем се намърда в ръководството на Земеделски народен съюз, хем съществено стана областен координатор на македоно-патриотичната партия ВМРО.

Като местен лидер на ВМРО, Димитър Колев стана общински съветник, подкрепен от олигархията в Перник. Но година пред края на мандата си той претърпя ново фиаско… подаде си оставката, часове преди да му я поискат.

Димитър Колев остана сам! Оттам му идва новия прякор Чичо Сам! Заради възрастта си, той може да бъде чичо, но заради политическото си положение е сам. Няма подкрепата на никого. Без подкрепа на нито една група от Общински съвет. Дори неговата е разцепена на две.

В американската култура, Чичо Сам е образ на търговец на говеждо месо, станал символ на Щатите, в Перник Чичо Сам е търговеца на политически партии, който накрая остана без подкрепата на нито една.

Другата седмица ще бъде насрочена извънредна сесия, на която ще се разбере кой ще бъде новия председател на Общински съвет Перник. Най-много гласове се очаква да събере Денислав Захариев от ГЕРБ.

Коментари

коментара