Димитър Колев не пуска кокала

Председателят на Общински съвет Перник Димитър Колев не е входирал в деловодството на Съвета искане за подаване на оставката си до края на седмицата, каквито очаквания имаше в Съвета. До петък вечерта (21 октомври 22г. ) самостоятелна оставка на Димитър Колев не е постъпила в деловодството на Общински съвет, научи „За Перник“. 

По информация на zaPernik.com, Димитър Колев е разговарял с различни групи общински съветници ,за да се спасява политически. Наши източници разкриха, че Димитър Колев е обещал на ГЕРБ да подаде оставка сам в четвъртък, като се опитал да изтъргува замяна, че ще го подкрепят да стане зам.председател на Общинския съвет на Перник. След разговора Колев се е обаче не е подал оставката си, виждайки, че не му достига подкрепа, за да стане заместник-председател. С това Колев вече е персона нон-грата в ГЕРБ.

БСП категорично няма да подкрепят каквото и да е свързано с Димитър Колев, а по-малките партии вече са се определили ясно – време е за промяна в Общинския съвет.

Димитър Колев е сам

С хода си Димитър Колев да не подаде оставка сам, група общински съветници, начело с Милан Миланов се очаква да входират искане за неговата оставка. Най-вероятно поисканата му оставка ще бъде гласувана на 27 октомври 2022 година.

Димитър Колев усеща, че едва ли може да бъде повече председател на Общински съвет. И тества възможността да стане зам.председател. Там заплатата е висока, а работа почти няма. За да стане зам.председател на Общински съвет Перник му трябва подкрепата на 19 общински съветника, но никой не желае да си жертва собствената политическа кариера и партийна група, за да спасява политически удавник.

Димитър Колев не пуска кокала

Общинският съвет е много важен орган. От него зависи бюджета на Перник, а Съвета е принципал на всички общински дружества и отговаря за собствеността на Перник.

Драмата около Димитър Колев се засили, след като последните месеци Колев не успяваше да подсигури нормалното функциониране на Общинския съвет. Заседания се проваляха. Нямаше кворум. Гражданите страдаха.

Преди това Димитър Колев доби популярност със скандални гласувания, които се налагаше да бъдат прегласувани. Обявяваха се бройки съветници, които не са в залата.

Скандалите с Димитър Колев ескалираха, след като се скара до кръв с общинския съветник Милан Миланов, с когото са от една парламентарна група. Интересното е, че колкото повече време минаваше, толкова общинските съветници , по един или друг начин се дистанцираха от Димитър Колев и се обединиха около Милан Миланов.

Най-големият провал на управлението на Димитър Колев обаче ще бъде общинското дружество Жилфонд. Одитите направо разкостват предприятието, а шефът на Жилфонд бе махнат от ръководството на „Жилфонд“ и стана…общински съветник от групата на Димитър Колев.

Призив Димитър Колев да поеме своята политическа отговорност направи и областния управител Людмил Веселинов.

Веселинов разкри, че по времето, когато Минна дирекция е отивала в частни ръце, Димитър Колев е бил областен управител и не е напривил нищо, за да спре приватизацията на сградата на Минна дирекция. Днес кмета на Перник, заедно с подписка от 10 000 перничани и областния управител правят опити да я върнат обратно на хората.

С отказа си да спази думата си пред ГЕРБ и да подаде оставка до края на отминаващата седмица, Димитър Колев се изпраща в голяма изолация.

Стремежът към власт на Димитър Колев може да му донесе тройно унижение

1. Предстои да му бъде поискана оставката от Милан Миланов – най-големия му враг.

2. Предстои да бъде свален с голямо мнозинство общински съветници.

3. Предстои да се кандидатира за зам.председател на Общински съвет и да не получи нужната подкрепа.

Вземете пуканки и наблюдавайте следващата седмица. Обещава да бъде интересна.

Следим темата в ZaPernik.com!

Коментари

коментара