Спортен клуб „Кракра“ отпразвува 25-годишнина с 26 спечелени медала в турнир

25 годишнината на спортен клуб „Кракра“ бе отбелязана с провеждането на петото издание на традиционния турнир „Аз обичам джудо“, в зала „Борис Гюдеров“. Това е вторият турнир, който клубът организира за тази година и по тази причина участниците в него бяха специално поканени. В спортния форум взеха участие над 300 деца от 22 клуба в пет възрастови групи.

И тази година спортният клуб организира състезанието за деца от 5 до 15 години, със съдействието на Община Перник и БФ по джудо, а финансирането му е изцяло осигурено от Министерство на младежта и спорта по програма „Децата и спортният клуб“. По повод годишнината ръководството на СК „Кракра“ връчи благодарствени плакети на Кмета на Община Перник Станислав Владимиров и на председателя на БФ по джудо Румен Стоилов.

„Изключително съм щастлив да поздравя с 25 годишнината от създаването му един от най-добрите спортни клубове в Перник, донесъл толкова много медали на града ни. Тази история е една сериозна заявка за бъдещето и съм убеден, че успехите няма да спрат до тук“. С тези думи секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков приветства участниците. Той добави, че е впечатлен от многобройните участници в това прекрасно събитие и пожела на всички много успехи в спорта.

Домакините от СК „Кракра“ участваха с 32-ма състезатели, като спечелиха общо 26 медала, от които 7 златни, 9 сребърни и 8 бронзови отличия. В комплексното класиране момичетата грабнаха купата за трето място.

Коментари

коментара