Никежи от Перник: Творчески събития да се организирват от творци и граждани, а не от Общината. Сцената не е така свободна, както се представя

Рапърът от Перник Никежи е възмутен, че по празниците на града липсват изяви на пернишки творци. Реакцията му, изпратена до сайта Zapernik.com е породена от това, че в календара на събитията  не са поканени пернишки рапъри, изпълнители и творци. 

Сцената не е така свободна както се представя“ – смята Никежи, който нашумя с песента си в България търси талант, с песента си „В гроба няма хора“.

„Никежи съм първият и единствен сътворец сърапър с Бога след Прехода на който Общината забрани да организирваме концерти на Общински сцени с моите привърженици и дори няколкото метал групи от София като Savage Ravage , Human, които бяха с мен. Този случай е отразен и от ZAPERNIK“, пише Никежито.

Той е категоричен, че „Творчески събития трябва да се организирват от творци и граждани, а не от Общината. Перник е фрашкано с изпълнители във всички музикални стилове и изкуства, имаме рок групи, свирепи метал солисти и барабанисти, поп фолк таланти, сръбското и орфеи в класиката като пример. Поставяме и рекорди, например при мен –  с ново парче най бързия дрил християнски в Бг. Без пернишки изпълнители на програмирана Общинска сцена е вършето…“, пише Никежи.