Тройна катастрофа на АМ Струма с дрогиран шофьор, жена е със счупена ръка

Пътнотранспортно произшествие между три автомобила разследват служители от РУ – Радомир.

Инцидентът е станал на 15 октомври, около 10, 00 ч. на автомагистрала „Струма“ в района 40-41 км. Ударили се леки автомобили „Фолксваген“, управляван от 42-годишен столичанин, „Мерцедес“ с водач 74-годишен от с. Нови хан, общ. Елин Пелин и отново „Мерцедес“, управляван от 51-годишен от гр. Белене.

Служителите на реда тествали тримата за алкохол и наркотични вещества. Отчетен е положителен резултат за кокаин на 42-годишният мъж от гр. София, който отказал кръвна проба за химичен анализ.

Пострадала е 75-годишна пътничка от единия мерцедес, която е получила счупване на предмишница на горен крайник. Причините за случилото се са в процес на установяване. Извършен е оглед и е започнато разследване.

Резилът по пътищата продължава, а вече все повече жени шофьори посягат към забранените субстанции.

Три бързи производства са започнати от служители на РУ – Трън.

На 14 октомври, около 22, 30 ч., на ул. „Гочо Гопин“ в крайграничния град бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 21-годишна местна жителка. При изпробването й с техническо средство бил отчетен положителен резултат за канабис. Девойката отказала кръвна проба за химичен анализ

На следващия ден, в с. Проданча полицаи проверили мотопед „Малагути“, управляван от 20-годишен от с. Габър, община Драгоман. Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

Отново на 15 октомври, в центъра на гр. Трън бил проверен 20-годишен младеж от гр. Перник. При направения му личен обиск, у него е открито пликче, съдържащо бучка бяло вещество, реагирало на амфетамин при направения полеви тест.

Тримата са били задържани за до 24 ч. с полицейска мярка и работата по документиране на случаите продължава.

И още…

Столичанка е управлявала лек автомобил след употреба на алкохол.

На 14 октомври, около час и половина преди полунощ, на автомагистрала „Струма“ бил проверен лек автомобил „Сеат“ с водач 32-годишна столичанка. Алкохолната й проба с дрегер се оказала положителна – 2, 02 промила в издишания въздух. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ. Започнато е бързо производство и работата продължава.

Припомняме…

В края на миналата седмица се е провелла полицейска операция, в хода на която са задържани двама мъже в гориста местност, които обирали стръкове с марихуана. Растенията са близо 200 и са на височина над 2 метра. Впоследствие следв претърскаве на два адреса на различни места в Пернишко е открит още канабис. Подробности и снимки вижте ТУК 

Коментари

коментара