Над 100 участници: Перничани вдигнаха купата „Иво Ангелов“ … и самия Иво Ангелов

October 15, 2022, София: УС на БФ Волейбол в Парк хотел Москва, Saturday (Photo by Бончук Андонов/Стартфото Bonchuk Andonov/startphoto.bg 2022)

Над 100 участници се бориха за призовите места в Седмия турнир по борба за купа „Иво Ангелов“, който се проведе в съботния ден. Тази година турнирът, в който участваха деца, момчета и кадети от България и Северна Македония бе квалификация за Балканиадата в тези две възрасти. На състезанието се определи и основния състав, който ще представя България на Балканските игри в Румъния.

Домакините от „Миньор“ вдигнаха отборната купа „Иво Ангелов“, втори завърши тимът на ЦСКА, следван от „Левски“. Двама от наследниците на големите шампиони в борбата също станаха първи.

Гриша Назарян, син на Армен Назарян, стана първи в категория до 60 кг, а Александър Балабанов, внук на Янко Шопов, триумфира при 42-килограмовите.

В различните категории квоти за Балканиадата в Букурещ си осигуриха пернишките борци Данимир Йорданов, Ясен Борисов, Калоян Борисов, Кристиян Борисов, Кристин Петров и Станислав Райчев.

При момичетата, в категория до 42 кг. на състезанието в Румъния градът ни ще бъде представен от Ели Любомирова, Вилислава Спасова и Александра Райкова.

Президентът на пернишкия клуб по борба „Миньор“ Иво Ангелов, който вчера бе рожденик заяви, че тази година турнирът e преминал на високо ниво.

Гости на събитието бяха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, двукратният олимпийски и трикратен световен шампион по борба Армен Назарян, Биляна Дудова – световен шампион и четирикратен носител на европейската титла по класическа борба, олимпийският, световен и европейски шампион Георги Мърков, легендата във вдигането на тежести Йото Йотов, треньорът на националния отбор по класическа борба Емил Будинов, Явор Янакиев – световен шампион ,бронзов медалист от Олимпийски игри, част от УС на Миньор-Перник и още много шампиони в класическата борба.

Коментари

коментара