Шофьорът беше арогантен – каза момичето от Перник, свалено от бус заради жълти стотинки

Момичето, свалено от маршрутка заради жълти стотинки, разказа, че шофьорът е бил арогантен. В сряда водачът на градски транспорт в Перник отказа да вози 15-годишно момиче, защото искало да плати със стотинки билета си.

За случая се разбра от клип в социалните мрежи, който предизвика остри реакции. Случката се разиграва в сряда вечерта на спирката в пернишкия квартал „Тева“, където младото момиче чака маршрутка номер 10, тръгвайки от дома на своя приятел.

„Аз му казах, че нямам други пари и нямам с какво да му платя, а трябва да се прибера. Той ми каза, че не го интересува, върна ми парите и ме свали. Не беше агресивен, беше арогантен. В автобуса имаше само 1 жена и тя не каза абсолютно нищо, все едно нищо не се е случило“, казва момичето пред БТВ.

Момичето звъни на своя 16-годишен приятел и заедно с баща му проследяват шофьора до последната му спирка.

„Няма човещина вече, стотинките разделят хората. Явно парите са по-важни, интересно дали той би оставил дъщеря си така на улицата. Това е нечовешко отношение“, смята Валентин Бонев от Перник, който е баща на приятеля на сваленото от маршрутка момиче.

По думите на водача шефовете му са наредили да не приема жълти стотинки. От фирмата за автобусен транспорт „Кракра“ отрекоха и заявиха, че шофьорът е уволнен дисциплинарно заради недопустимото си поведение.

А от община Перник заявиха, че ще прекратят договора с фирмата превозвач.

„Фрапантна и шокираща бездушност е това, което видяхме. Получавали сме и друг път сигнали за въпросната фирма. По наша информация вече 5 акта са наложени на фирмата за различни нарушения“, заяви Стефан Кръстев – зам.-кмет на Перник.

Коментари

коментара