Два отбора от Перник превзеха върха в Национален турнир!

Отборът на „Тайгър Тийм“ от Перник е победителят в комплексното класиране в проведения днес Национален детски турнир по теакуондо за Купа „Плевен“. На второ място е отново представител от миньорския град – „Калоян Ладимекс“. На трето е отборът домакин Спортен клуб по таекуондо (СКТ) „Атила“.

Това е петото издание на турнира в Плевен, което събра близо 200 състезатели от цялата страна от над 20 клубове. Те премериха сили в три възрастови категории – 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години.

Гост на турнира бе председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, който подчерта, че спортното събитие доказва нуждата от срещи в духа на спортсменство и приятелство.

„Благодаря на всички участници. Получи се хубав турнир със стойностни състезатели. С всяко едно издание клубовете показват все повече своята класа и стават все по-силни“, каза пред БТА Даниел Цаков, президент и главен треньор на СКТ „Атила“ – Плевен.

Националният детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ е част от годишния Спортен календар на общината и календара на Българската федерация по таекуондо ITF.

Коментари

коментара