Кои депутати ще представляват перничани в новия Парламент?

Както вече е ясно при сто процента оработени протоколи, Перник ще има двама депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, един на „Продължаваме промяната“ и един на „Възраждане“.

Кои са хората, които ще представляват перничани в парламента и ще решават проблемите им на високо ниво в 48-мото Народно събрание?

Както вече е ясно ГЕРБ-СДС са първа политическа сила на последните избори в Перник. Те печелят две депутатски места. Това са:

Кирил Ананиев – водач на листата на ГЕРБ-СДС в 14 МИР Перник

Има богата професионална биография. Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи” и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на Президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). Назначен е за служебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. От април 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-ото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-ото Народно събрание. Избран е за народен представител в 45-ото и 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Христина Георгиева

Работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

За Перник ще има народен представител и от „Продължаваме промяната“. Това е:

Бойко Рашков – водач на ПП в 14 МИР-Перник

Бойко Рашков завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. От 1981 г. до 1992 г. е следовател в Районна следствена служба в София. От 1995 г. е директор на НСС.

През 2001 г. е избран за народен представител в 39-о Народно събрание, където е член на правната комисия и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В периода януари 2008 г. до месец май 2009 г. е заместник-министър на правосъдието.

От 2013 г. е избран от Народното събрание за председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства, длъжност която се изпълнява и понастоящем. Наред с това развива и активна научна дейност в Юридическия факултет при УНСС, където е доцент по наказателно-процесуално право. В същия факултет е избран за ръководител на катедра „Наказателноправни науки“ от 2016 г.

Заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи в служебното правителство през 2021 г. 

Последният депутат от пернишки регион е този на „Възраждане“:

Димо Дренчев водач на Възраждане в 14 МИР – ПЕРНИК

Роден през 1978 г. в град Ботевград, на 42 години.
Изучавал е „Икономика“ в НБУ. Завършил е курсове за професионална квалификация във Виена, Австрия и в Хоф, Германия.
Повече от 23 години има семеен бизнес в сферата на строителството. Семеен, с 3 деца.
Димо Дренчев е един от основателите на Възраждане през 2014 година.

Коментари

коментара