Млада учителка от Перник превръща стара училищна столова във физкултурен салон

Когато нещата не вървят, когато децата растат и няма време, трябва да си помогнем сами и да не чакаме Неволята – в лицето на държавата. Защото животът е тук и сега.

Това направи една млада учителка от пернишко училище и на прага на зимата подде иницатива за това децата да имат зала, където да спортуват.

Анелия е преподавател по физическо възпитание и спорт в 8 ОУ „Кракра Пернишки“. Училището  има голям физкултурен салон, който се нуждае от колосален ремонт в четирицифрени суми, а общинските поръчки отнемат години.

Ето защо Анелия и нейните колеги решават с малко средства и труд да създадат тук и сега място за спорт на учениците в…. старата столова на училището.

„Зимата наближава, а едно училище с почти 140 деца няма да има къде да прoвежда часовете си по физкултура! Ние, учителите в това учебно заведение, започваме сами ремонта на помещението, което допреди време е било столова. Ремонтът няма да отнеме повече от 5000 лв, включвам в тази сума и спортните принадлежности! Нашият екип от училището приема всякаква помощ – работна ръка, материали на доставна цена, финансова подкрепа, който с колкото пожелае да помогне! Стартираме тази събота с почистването на залата от стари мебели и свалянето на старата боя“, казва Анелия.

Ремонтът ще се състои в затваряне на едната страна към кухните с гипсокартон, подмазване около прозорците, смяна на няколко прозореца (само едната редица е със сменени прозорци), боядисване с боя, поправка на осветлението, почистване и закупуване на спортни принадлежности . Тази зала може да бъде освен стая за спортни дейности, и място за почивка на децата, които са на занимална, място за раздвижване на децата със СОП и всякакви мероприятия на закрито. Започвам със огромен оптимизъм задачата и приемам всякакви напътствия за ремонт, идеи за финансиране и приятелски съвети! – допълва още Анелия.

В свой пост във Фейсбук Анелия призовава за всякаква помощ. И доброто идва – само час и половина след нейния пост, веднага се обадили хора с помощ за дограмата и за комарници!

Пред ZaPernik.com Анелия сподели, че ще е добре дошло всеки, който има желание да дари дори и 5-10лв. за каузата, за да се събере сумата, необходима за материали. А самата тя ще води  отчетност за всеки похарчен лев.

Можете да помогнете за каузата като се свържете с Anelia Petrova

IBAN:BG85CECB97903136246400

BIC: CECBBGSFТ

итуляр: 8 ОУ“ Кракра Пернишки“

Ето какво пише Анелия във Фейсбук:

Здравейте, приятели! Искам с този пост да ви разкажа за последната ни инициатива, която започваме буквално тези дни! Това е столовата в едно прекрасно училище в Перник, което за съжаление, не може да ползва салона си ,защото е за голям ремонт,а общинските поръчки отнемат години! Училището има прекрасен салон, който надявам се, след някоя и друга година, ще отвори врати ремонтиран, но за там ще трябват буквално шестцифрени суми! Да, но зимата наближава, а едно училище с почти 140 деца няма да има къде да прoвежда часовете си по физкултура! Ние, учителите в това учебно заведение, започваме сами ремонта на помещението, което допреди време е било столова. Ремонтът няма да отнеме повече от 5000 лв, включвам в тази сума и спортните принадлежности! Нашият екип от училището приема всякаква помощ – работна ръка, материали на доставна цена, финансова подкрепа, който с колкото пожелае да помогне! Стартираме тази събота с почистването на залата от стари мебели и свалянето на старата боя. Ремонтът ще се състои в затваряне на едната страна към кухните с гипсокартон, подмазване около прозорците, смяна на няколко прозореца (само едната редица е със сменени прозорци), боядисване с боя, поправка на осветлението, почистване и закупуване на спортни принадлежности . Тази зала може да бъде освен стая за спортни дейности, и място за почивка на децата, които са на занимална, място за раздвижване на децата със СОП и всякакви мероприятия на закрито. Започвам със огромен оптимизъм задачата и приемам всякакви напътствия за ремонт, идеи за финансиране и приятелски съвети! Благодаря, че го изчетохте! Бъдете здрави и спортувайте!🙂🍀🏃⛹️
Анелия Петрова, учител ФВС в 8 ОУ „Кракра Пернишки“
Приятели, споделяйте за да научат повече хора за инициативата!

Коментари

коментара