Вечерно бягане, мотори и заря за 100 години лека атлетика в Перник

Перник отбеляза 100 години от първата атлетическа проява в града с вечерно бягане на 30 септември 2022-а.

Бягането на 1200 м стартира в 20:00 часа и нямаше състезателен характер, а трасето минаваше през централния площад и парка около Двореца на културата като финала отново бе на площада до буквите ПЕРНИК.

В 17:00 часа център на Перник се напълни с деца, които участваха в занимания по „Детска атлетика“. Всички те получиха награди от община Перник, предметни подаръци и грамоти от Българска федерация лека атлетика с логото на програмата “Да открием 200 таланта за атлетиката в България“. С падането на нощта в 19:30 часа всички желаещи да бягат получиха светещи гривни от община Перник, а водачите на бягането челници.

Темпото води най-силната атлетка на Перник Милка Михайлова, която и на 50 години участва успешно в състезания и печели призови класирания. Бегачите бяха ескортирани и с мотори от шампионите на пернишкия клуб „М6 Ямаха рейсинг тийм“. Единственото правило за над 100 любители, които участваха в събитието, бе да не изпреварват многократната шампионка на България в бяганията на дълги разстояния.

Всички пробягали разстоянието получиха юбилейни медали с лого 100 години от първата атлетическа проява в Перник.

“Черешката на тортата“ за вечерта бе заря, с която бе завършено отбелязаването на годишнината, съобщиха от сайта atletikabg.com.

Снимка: Ивайло Иванов
Младите надежди от Перник
От СК Милка Михайлова съобщиха, че за втори път по 12-километровото трасе от площад Кракра Пернишки до крепостта Кракра стартираха бегачи от цялата страна. Треньорката-шампион Милка Михайлова на СК Милка Михайлова се  класира на 7-мо място в общото класиране на жените и на 1-во за Перник с време 54:19ч.

В дългата дистанция се включиха и част от младите бегачи от пернишкия клуб:
Денис Руменов (2004г.) с време 53:23ч., 10-то място сред мъжете и 2-ро за перничани.
Калоян Кожухаров (2007г.) с време 1:06:12ч. на 23-то място при мъжете и 8-мо в класирането за Перник.
На щафетите 2×6,25 км, 1 мъж и 1 жена, стартираха 4 наши отбора.
На 6-то в общото класиране и на 1-во място за Перник се класираха отбора на Готините бегачи в състава на Денис Руменов и Йоана Йорданова с време 59:09 ч.
Младите шампиони – Никола Минчев и Моника Иванова завършиха на 2-ро място за Перник и 7-мо в общото класиране с време 1:02:37 ч.
Георги Минчев и Габриела Димитрова – отбор Смърфовете с време 1:11:23ч. се класираха на 10-то място в общото класиране и 4-то за Перник.
Слави Янев и Виктория Сивева се класираха на 5-то място сред перничани с време 1:12:18 ч.

Коментари

коментара