Изборите в Перник започнаха с проблеми с машини и смени в комисиите

129 кандидати за народни представители от 28 партии и коалиции се борят за четири мандата в Пернишка област, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК).

Изборът имат възможност да определят 106 020 жители на региона. От тях 882-ма ще гласуват за първи път. Рожден ден имат 145 гласоподаватели. Трима столетници могат на упражнят вота си. Най-възрастният гласоподавател в областта е на 101 години.

Избирателите в Пернишка област ще гласуват в 263 секции, от тях 156 са с машини. В пет секции има по две машини. Само в най-малката община в региона – Ковачевци, ще се гласува с изцяло хартиени бюлетини.

Обособени са шест подвижни секции в Перник, Брезник, Радомир и Ковачевци. В тях след 16:00 ч. ще могат да упражнят вота си и карантинирани и болни от коронавирус. Лежащо болните имат възможност да гласуват в обособени секции в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, болницата за белодробни болести и болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

В началото на изборния ден е имало преблеми с две машини, които се отстраняват, съобщиха от РИК. Направени са и днес смени в някои секционни избирателни комисии./БНР

Коментари

коментара