Пълен ремонт за детска градина в Перник! Кметът Владимиров преряза лентата заедно със спонсора Тодор Белчев

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев откриха напълно ремонтирания филиал на ДГ „Пролет“ в кв. Могиличе“. Със специална програма, представена от децата, стартира учебната година във вече уютната, удобна и красива детска градина.

Всички строително-ремонтни дейности в сградата са извършени за по-малко от 2 месеца със средства, осигурени от „Практикер Ритейл“ ЕООД. Направена е цялостна топлоизолация, напълно сменена е старата дограма, обновени са подовите настилки, осветлението и климатизацията. Подменена е електроинсталацията и е положена нова хидроизолация на покрива. Изградени са изцяло нови помещения като кухня, бани, тоалетни за децата и медицински кабинет.

„В рамките на месец и половина успяхме да ремонтираме напълно филиала на детската градина. След видях усмивките по детските лица смятам, че това са най-правилно изхарчените пари от Практикер“, каза Тодор Белчев. Той добави, че е решил да направи инвестицията след разговор с кмета Владимиров. „Преди шест месеца срещнахме пълно разбиране от ръководството на общината и то се превърна в добро и чисто партньорство. Затова решихме да инвестираме 200 000 лв. в ремонта. С радост разбрах, че благодарение на тази наша стъпка още 50 деца ще имат възможност да бъдат приети в детската градина“, каза още Тодор Белчев.

Кметът Владимиров благодари за откритото и честно партньорство на Тодор Белчев. Той добави, че рядко се срещат хора, за които честната дума тежи повече от всички споразумения написани на хартия. „С една мъжка дума, сградата която беше в много лошо състояние се превърна в прекрасно място за децата на града ни“, заяви Станислав Владимиров.

Ремонтът на детската градина бе обявен от г-н Тодор Белчев при първата копка на търговския парк с хипермаркет за дома и градината „Практикер“ през май т.г. Тогава той заяви пред кмета на община Перник Станислав Владимиров, че за него е важно не само да инвестира в търговския парк, но и да направи нещо положително за децата на Перник.

Най-големия търговски парк в Западна България се изгражда на територията на Перник. Детската градина е поредната инициатива на компанията в подкрепа на бъдещото поколение и е подарък за жителите на Перник още преди откриването на търговския парк.

Коментари

коментара