Волейболната легенда Любо Ганев даде старт на нов проект в Перник

ГПЧЕ „Симеон Радев“ е първото училище в областта, което даде старт на проекта “ С волейбол на училище“ на Българската федерация по волейбол. 

Гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова и волейболните легенди Любомир Ганев, Владимир Николов, Николай Иванов и Евгени Иванов.

„Целта на този проект е да покажем, че играейки волейбол можете да се забавлявате и със сигурност, спортувайки ще успявате във всичко“, заяви президентът на БФВ Любомир Ганев.

Кметът Владимиров заяви, че община Перник има амбиция градът ни да върне спортната си слава от близкото минало.

„Работим по създаването на по-добри условия за всички видове спорт, за да могат младите хора, които имат желание да развиват таланта си в добре оборудвани зали и игрища“, каза още Владимиров.


„Инициативата е важна, защото именно в училище децата могат да се запалят по волейбола. Затова проектът ни е насочен именно към училищата. Искаме да покажем на учениците какво е волейбол и да осигурим материално-технически пособия, за да могат да тренират тук“, коментира председателят на комисията по детско-юношески волейбол към БФВ Евгени Иванов.

Коментари

коментара