Не му пука: Вземеш му шофьорската книжка, то пак продължава да кара

Бързо производство за управление на автомобил без книжка е започнато от служители на Първо РУ.

Вчера, около 10, 20 ч., на пътя Перник – Брезник, в района на кв. „Радина чешма“ бил проверен лек автомобил „Тойота“, управляван от 44-годишен от пернишкото с. Рударци. Органите на реда установили, че мъжът управлява в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за шофиране на автомобил без книжка. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и разследването продължава по чл. 343 „в“, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Друг перничанин на 30-години е привлечен като обвиняем за същото престъпление – управление на автомобил в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за шофиране без книжка. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 200 лева.

Перничанин на съд за притежаване на наркотични вещества.

В края на март тази година, в условията на специализирана полицейска операция в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен 25-годишен от областния град. При извършения му личен обиск, у него е открито и иззето пликче, съдържащо над 2 грама амфетамин. След проведено разследване младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара