Само в ZaPernik.com: Кметът на Перник Станислав Владимиров – на път да стане Кмет на годината с огромна разлика

Вече започна гласуването за Кмет на годината, организирано от сайта kmeta.bg. През 2022 г. конкурсът „Кмет на годината“ отбелязва своята 10-а годишнина. Гласуването стартира в 0.00 ч. на 15 септември 2022 г. и приключва в 23.59 ч. на 30 септември 2022 г. на платформата kmetnagodinata.bg. 

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония „Кмет на годината“ 2022. Тя ще се състои на 4 октомври 2022 г. от 12.00 ч., в София Тех Парк. Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1.

Към момента за кметът на община Перник Станислав Владимиров са гласували общо 1335 човека, видя ZaPernik.com. В сравнение с останалите кметове на големи общини, това е рекорден брой гласове. След него по най-много събрани гласове е кметът на Ямбол с 915 гласа. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е събрала едва 158 гласа.  Около 300 гласа се движат кметовете на Бургас, Благоевград и Стара Загора.

Какво е положението в останалите Пернишки общини? 

По 7 гласа са събрали кметовете на пернишките общини Брезник  – Васил Узунов и Ковачевци – Васил Станимиров. След тях се нарежда с 5 гласа кметът на Община Радомир Пламен Алексиев. За кметицата на Община Трън Цветислава Цветкова има 4 гласа, а в дъното на класацията ни е кметът на Община Земен Димитър Сотиров с 1 глас.

Припомняме, че през 2020 година призът Кмет на годината грабна пернишкия кмет Станислав Владимиров. През 2021 година Владимиров отново бе отличен в категория Кмет на гражданите. Ако Владимиров задържи голямата разлика в гласовете до края на конкурса, той ще стане за трети пореден път носител на приза Кмет на годината.

Можете да гласувате ТУК 

 

Коментари

коментара