Общински съветник: Миньор бавно загива

ФК „Миньор“ Перник бавно загива, а общинското ръководство нехае“. Това сигнализира днес общинският съветник от ГЕРБ Андрей Павлов по време редовното заседание на ОбС.

Той се аргументира с факти и припомни изказване на кмета на Община Перник през юни 2020 г, когато отборът влезе във втора лига на професионалния футбол.

Тогава кметът Станислав Владимиров каза, че Перник винаги е имал своето историческо място в българския футбол и отборът да бъде спокоен и да мисли само за изявите си на терена„, посочи Павлов и допълни, че общинско ръководство е обещало да направи всичко възможно за осигуряването на необходимите финансови средства.

По думите на общинския съветник, към днешна дата реалността обаче е по-различна и горчива, отборът ни се бори за оцеляване поради натрупана серия от загуби.

За съжаление големите заявки за подпомагане и подкрепа на клуба и търсене на източници за финансиране не бяха изпълнени. Ако разгледаме хронологията на събитията можем да се убедим в това. При направеното предложение за изрично записване в бюджета на Община Перник – 250 хиляди за футболен клуб Миньор Перник, групата на кмета в Общински съвет гласуваха против„, коментира Павлов.

Според него от ключово значение е и материалната база, защото всеки потенциален инвеститор в основните си критерии за избор на отбор би включил състоянието й и терена на стадиона.

В последните дни беше изразено и намерение парите от дарения също да бъдат пренасочени в друга посока, което взриви феновете. Няма как един футболист да играе със самочувствие и спокойствие, когато знае, че не е осигурен и може да не получи заплатата си.
Това е немислимо!“, подчерта Андрей Павлов.

Той настоява и иска да получи отговор от общинското ръководство дали има планове да осъществи дейностите по привеждане на стадиона към изискванията на професионалния футбол.

Планира ли се търсене на спонсори, за да се реши съдбата на „Миньор“ – Перник. Убеден съм, че този въпрос е от огромно значение не само за мен, а и за хилядите перничани, отдадени на любимия си клуб„, пита още Андрей Павлов.

Коментари

коментара