Кметът на Перник Станислав Владимиров: Група фенове ОТРОВИХА Миньор, в такава среда малко хора ще искат да работят

Кметът на Перник Станислав Владимиров проговори за кризата във ФК Миньор и напускането на треньора Христо Янев . Пред „Меридиан Мач“ кметът изказа разочарованието си от малка група фенове, които са „отровили“ обстановката в клуба и са станали причина да си тръгне не само треньора Христо Янев, но и младият футоболист Андреас Васев. 

Ето какво точно каза кметът на Перник:

“Христо Янев сам пожела да си тръгне, заради изключително отровната ситуация около клуба, създадена основно от една малка групичка фенове, които проявиха агресия, липса на възпитание и какъвто и да е диалог. В такава среда много малко хора ще искат да работят. Той благодари на всички в клуба. Както на футболистите, така и на голяма част от феновете за хубавите изкарани години. Каза, че в тази ситуация той няма как да бъде полезен, защото атмосферата около клуба и на трибуните не беше добра и това влияе на футболистите и на ръководството.

Той – Христо Янев –  взе решение за себе си. Мъжка, достойна и коректна постъпка от негова страна. Аз също искам да му благодаря за ползотворната работа, за различния стил и това, което се опитваше да въведе в нашия клуб. За различните методики, шансът, който даде на много млади футболисти и всички онези иновативни идеи, които внесе в нашия клуб. За съжаление, този период приключи.

И Андреас Васев си тръгна поради същата причина. Той я сподели в съблекалнята и аз присъствах. Васев заяви, че в тази наистина отровна атмосфера, която се създава от една малка групичка привърженици, той също не може да работи в тази среда и момчето напусна, въпреки че се опитахме да проведем разговор с него. Не съм специалист и не мога да коментирам защо се е стигнало до слабите резултати. Каквото е зависело от мен като подкрепа и спонсорски договори и от цялото ръководство, ние сме го направили. Не обичам да давам и изразявам мнение по теми, които нямам достатъчната експертиза.

Христо Янев имаше предложения през лятото от водещи клубове. Тези отбори са водили разговори включително и с мен. Аз им обясних, че това е дългосрочен проект и сме начертали много дълъг план за развитието на клуба и ДЮШ.

Петър Анестиев ще води момчетата в следващите Мачове. Надявам се тима да се стабилизира и да се вдигне духа в съблекалнята и да има по-голяма мотивация. Анестиев е перничанин и силно се надявам всички фенове да го приемат, за да може Миньор да се развива в посоката, която всички желаем. Трудно ми е да коментирам дали може да остане за постоянно. Целите пред отбора са били винаги големи за Миньор. Това е отбор с традиции“, каза Станислав Владимиров.

Коментари

коментара