Кметът на Перник с поздрав към перничани за първия учебен ден

Новата учебна 2022/2023 година започна в Перник. Всички учебни заведения посрещат своите ученици за първия звънец. Първият учебен ден винаги е бил празник. Ето защо кметът на Перник Станислав Владимиров се обърна към перничани, ученици,учители и родители:

Уважаеми учители и родители,
скъпи ученици,

Отново е 15 септември, неповторимият по своята тържественост ден, който стопля с безброй усмивки на предела между лятото и есента. С 15 септември започва новият кръговрат на знанието, измерено в една учебна година. На 15 септември вълнението и цветята изпълват всеки училищен двор, всяко българско сърце. Днес е големият ден на българския учител, който носи призванието да посвети живота си на най-красивото нещо на света – децата. Няма българин, който поне веднъж в живота си да не се е развълнувал от училищния звънец. Няма българин, който поне веднъж да не е изпитал преклонение пред училищната сграда. Няма българин, който да не е свалил шапка пред прошарените коси на мъдрия учител. Да си учител е свещенослужение. Само учителят има върховната привилегия като родител да се докосне до детето и да освети душата му със светлината на науката.

Скъпи ученици!
Очакват ви много труд и нови предизвикателства. Бъдете смели и целеустремени.

Уважаеми учители!
Съхранете ентусиазма и вечния стремеж към знанието, допълнете го с мъдрост и опит. Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преведете младите поколения през изпитанията на 21 век.

Драги родители!
Вдъхвайте увереност на своите деца, убеждавайте ги, че само с труд и упоритост ще отворят широко вратите на мечтаното бъдеще.

Нека светлината озарява пътя, по който върви родното училище! Пожелавам ви съзидателна и мъдра учебна година!

На добър час!

Станислав Владимиров
кмет на Община Перник

Коментари

коментара