Кашата във ФК Миньор е пълна! Треньор с лиценз спасява омазалия се клуб за следващите два мача, след като Христо Янев напусна Перник, заради агресивната агитка

Ръководството на Миньор Перник прие подадената тази сутрин от старши треньора Христо Янев оставка. По време на срещата наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора.

Реалната причина обаче за оставката му остават агресивните и арогантни фенове на клуба, които са на път да унищожат стогодишния  ФК Миньор исторически.

„Ръководството на футболният клуб благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните почти 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един момент доказваше, че е отдаден на каузата “Миньор” и бе пример за всички в клуба“, пишат от клуба за Янев.

Какво следва?

В момента Миньор няма треньор. И не се очертава да има. Временно е сложен треньорът от школата на клуба Петър Анестиев (на снимката). Само той има официален лиценз за треньор в Миньор. Петър Анестиев ще води чуковете в домакинството на ФК ЦСКА 1948 София на 17 септември (събота) от 17:00 часа и при визитата на Локо ГО в двубой от турнира за Купата на България на 21 септември (сряда).

Любопитно е, че е разбрал от медиите, че трябва да води отбора, след като клуба осиротя откъм треньори. Кашата в клуба е пълна.

Какво ще се случи с Миньор и ще оставне ли футболен клуб от него, след като треньора си тръгна, а скоро се очакват да го последват още хора. Следим темата с интерес.

Коментари

коментара