Наградиха 14 огнеборци от Перник

14 служители на пожарната в Перник са наградени по случай 14 септември, националният празник на пожарникарите.

Във връзка с професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, 14 служители от РДПБЗН – Перник са наградени за безупречно изпълнение на професионалните си задължения.

Със заповед на административния секретар на МВР е отличена с грамота Живка Шаматова, старши експерт в „Човешки ресурси“ на дирекцията.

С писмена похвала са наградени 2 служители от главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН и 11 от комисар Борис Борисов – директор на РДПБЗН – Перник.

Пернишките огнеборци бяха поздравени лично и от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов. Той им пожела здраве, лично и семейно щастие, благополучие и безаварийна работа.

На тържество в двора на пернишката пожарна беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие и поднесен венец на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг Никола Миков.

По същото време в с. Лева река, общ Трън е поднесен венец и на паметната плоча на Сашо Евтимов.

Комисар Борисов поздрави колегите си и им пожела преди всичко здраве и по-малко произшествия.

Това е седмица на пожарната безопасност. Традиционно всяка година я провеждаме и организираме Дни на отворените врати, в които всеки желаещ може да се запознае с работата на пожарникаря. Днес официално отбелязваме празника, чието начало датира от преди 117 години. За мен всички инциденти са тежки, защото никога не се знае какво предизвикателство ни очаква на местопроизшествието“ заключи директорът.

Мероприятията по случай седмицата на пожарната безопасност продължават до 16 септември.

Коментари

коментара