Бербо така и не видя гол на Стадиона на мира

Миньор Пк и Етър направиха 0:0 в Перник, като и двата отбора могат да съжаляват за изпуснатата победа.

Мачът бе изгледан на живо от легендата на българския футбол Димитър Бербатов в компанията на кмета на Перник Станислав Владимиров.

Отличен мач за чуковете изигра вратарят Даниел Леонтиев, който се отчете с няколко отлични намеси.

От самото начало на двубоя жълто-черните опитаха да установят контрол и да владеят повече топката, писа официалния сайт на клуба minyor-pernik.com.

Гостите, които са с най-добри показатели в дефанзивен план с допуснати едва 5 гола в 8 мача от своя страна действаха компактно и заложиха на контраатаки.

Така още в 5-ата минута те успяха да стигнат до чиста голова ситуация, когато Крум Стоянов излезе очи в очи с Леонтиев, но стражът на чуковете отрази удара му. Това не стресна домакините, които продължиха да атакуват и до 10-ата минута стигнаха до изпълнението на 4 ъглови удара. При едно от тях Кристиян Слишков посрещна избитата топка и с мощен шут от границата на наказателното поле разтресе левия стълб на вратата пазена от Станислав Нисторов.

В следващите минути виолетовите вдигнаха оборотите и пропуснаха две отлични възможности да открият резултата, като и в двата случая Живко Петков не успя да засече топката на метър от голлинията зад Леонтиев.

Постепенно Миньор изравни играта и в последните 5 минути преди края на полувремето упражни натиск и в 41-ата минута можеше да открие резултата. След изпълнение на ъглов удар Антон Славчев игра с глава, като насочи кълбото към далечна игра, където бе Методи Костов, но капитанът остана под топката.

През второто полувреме играта бе равностойна, като Леонтиев отново се отчете с две чудесни намеси, а в 75-ата минута Михаел Орачев нахлу в наказателното поле на Етър, но атаката му бе спряна от несъществуваща засада.