Куриоз на гробищата в кв. Църква: Фирма монтира надгробна плоча на пътя

Незаконно изграден надгробен паметник в граобищния парк на Кметство Църква в дигна на крака кметът Радослав Динев и инистуциите, разбра ZaPernik.com.

Проверка устонавила, че фирма е поставила паметната площа почти на пътя, сподели кметът на квалтала. Заедно с общинския инспекторат били предприети действия и фирмата е преместила паметника по законен начин.

Ето какво пише Радосав Динев:

Относно гробищен парк Църква:
Може би повечето граждани знаят, че информацията и организацията по всички извършвани дейности от граждани и фирми се наблюдават лично от мен.
В тази връзка искам да споделя днешната акция по повод упражняване на правомощията ми, дадени от гражданите на кв.Църква.
Днес аз и инспектори от Общински Инспекторат принудихме фирма, която бе изградила надгобен паметник неправомерно и несъгласувано с мен, да разруши и изгради на ново същият, но вече по установените норми.
Паметникът бе поставен почти на пътното „платно“, което намирам за недопустимо!
В този ред на мисли искам да призова гражданите на квартала ни да комуникират по-гъвкаво с Кметство Църква, за да избегнем всякакви бъдещи противопоставяния.
Това се отнася за всички сфери на оществения живот в квартала ни. 0884 015 744 Кметство Църква

Цълковчани се оплакват и от почисването на гробищата. По думите им се образуват нерегламентирани сметища около гробовете, които стоят с месеци, а тревата е до колене.

Коментари

коментара