ИНФАРКТНА СРЕЩА в Миньор Перник, феновете се разцепиха, част от тях поискаха оставката на Янев

След пет поредни загуби на Миньор Перник, на „верните до смърт“ им „кипна канчето“ и поискаха оставката на треньора Христо Янев, видя zapernik.com. В социалната мрежа се разпространи снимка на треньора на перничани с призив за оставка.

Въпреки големите надежди от миналия сезон, обещаващите трансфери, смяната на бранда и желанието на треньорите да вдигнат отбора на крака, футболистите така и не успяха да са последователни в победите си. От кухнята на отбора споделиха, че самите те са признали за грешките си.

Но феновете на клуба

не признават обяснения.

Те искат мъст и отговорност за лошия резултат. И тази отговорност трябва някой да поеме…

По-рано, когато се заговори за оставка на Христо Янев, изпълнителният директор на клуба Велизар Димитров не даде и дума да се издума и заяви публично, че докато е той директор, Янев ще е треньорът на Миньор Перник.
Знаейки това, част от феновета на клуба поискаха оставката и на двамата. Увлечени в злобата си те дори

засегнаха и трети клуб –

бившият ФК на Янев и Димитров -ЦСКА.

Междувременно част от агитката все още продължава да подкрепя отбора и работата на треньора Янев, разбра zaPernik.com.

Днес е имало

инфарктна среща

по проблемите на клуба на Стадиона на мира в Перник, на която са взели участие играчите, треньорското ръководство, градската управа в лицето на кмета Станислав Владимиров, изпълнителният директор на чуковете Велизар Димитров, както и част от лидерите на агитката.

Снимка: minyor-pernik.bg

На нея футболното ръководство на Миньор е

поискало от футболистите

“коренна промяна в играта, поведението на терена и резултатите”. Бил е поставен ултиматум играчите да покажат коренно различен облик на тима още в следващите три мача.

Междувременно е станало ясно, че цялото футболно и общинско ръководство

застават твърдо зад наставника Христо Янев

и неговата смяна не стои на дневен ред.

В подкрепа на своя треньор са се изказали и лидерите на отбора, според които вината за незадоволителните резултати и слабата игра е изцяло в състезателите.

Снимка: minyor-pernik.bg

Фенове,

присъствали на срещата също са се съгласили, че смяната на треньор и играчи е крайна мярка. Очевидно обаче не всички са на едно мнение, тъй като в публичното пространство ясно си личи кой продължава да подкрепя клуба в този си състав и кой не.

Не е зле обаче и феновете да се замислят с какво допринасят за имиджа на Миньор, като резонно товарят клуба с глоби и хвърлят димки по стадионите. Разбира се, сигурни сме, че не без основание са недоволни.

В последните дни Миньор Перник лакатушеше от победи и загуби, а не малка роля изиграха за резултатите и редица съдийски решения в ущърб на „жълто-черните“, както и контузии на ключови играчи.

Коментари

коментара