Свободни работни места за педагози преди старта на учебната година в Перник

Над 20 са свободните работни места за учители и работещи в сферата на образованието в Перник преди старта на учебната година. 

На трудовата борса в Перник се търсят: учител по практическо обучение, учител по техническо обучине, учител по астрономия и физика, учител по френски език, учител по математика, двама учители по БЕЛ, ресурсен учител, учител по биология и химия, още един учител по математика, начален учител, учител по география и икономика, учител по БЕЛ, двама учители в група за целодневна организация на учебния ден, учител по практическо обучение, учител по история на цивилизацията, педагог, учител по математика, учител детска градина, помощник-възпитател,  учител по математика, начален учител.

От регионалното пуравление образование в общината признаха, че има глад за педагози по  математика, история и цивилизация, физическо възпитание, биология, изобразително изкуство, химия, български език и други. Те обаче са убедени, че бройките ще се запълнят преди старта на учебната година, тъй като вече има достатъчно интерес за свободните позиции.

Към момента свободни са местата и за трима заместник директори в пернишки училища.

От общо 1450 педагози, 20 на сто са до 35-годишна възраст.

Коментари

коментара