Топлофикация Перник стартира кампания с нова възможност за 8% по евтино парно Топлофикация Перник: Замразете сметките, не дома си

Превърналата се в традиция промоционална оферта от Топлофикация Перник тази година предлага нова възможност за намаляване и прогнозируемост на сметките за отопление през зимния сезон. За сключилите договор „равни месечни вноски“ има нова възможност при предплащане на 6 месечни вноски да ползват 8% отстъпка. През изминалия сезон тази отстъпка се предлагаше при авансово плащане на всичките 11 вноски, докато желаещите да направят същото и сега ще ползват цели 10% занижение на сумата. Дружеството стартира кампанията си с послание „Замразете сметките, не дома си“ , а офертата наистина предоставя различни опции за планиране на семейния бюджет. Най важното предимство да се сключи договор, е че отстъпките до голяма степен компенсират увеличението, заедно с намалената ставка на ДДС.

Този сезон дървата за огрев са два до три пъти по-скъпи и са дефицитна стока, природния газ дори не знаем какви висоти ще стигне. Парното освен най – комфортно, остава и най – евтината алтернатива за зимно отопление на домакинствата. Постарахме се да предложим максимални отстъпки, които да компенсират увеличението в някаква степен. Предплащането на вноски е антиинфлационна мярка. Обръщам внимание на хората, които могат да си го позволят. Ако държите парите си в банка, няма да получите доходност, която да е по – висока от отстъпката, която бихте взели за авансово плащане. Нещо повече – за първи път даваме възможност за предплащане на 6 вноски с 8% отстъпка.“ казва Йордан Йорданов, ръководител на отдел Маркетинг и продажби на топлинна енергия в Топлофикация Перник.

В потвърждение на думите му идва и анализът на експертите от Асоциацията на топлофикационните дружества.

Според него най-евтино излиза отоплението на парно, а най-скъпо – на природен газ. Разликата между двата източника е близо 4 пъти в полза на парното, а близо 40% остава и по-евтино от отопление на ток, при това ако уредите са високоефективни.

Кампанията на Топлофикация Перник започва от 1 септември и ще продължи традиционно до средата на м.октомври. Повече информация и индивидуално изчисляване на вноските, може да се получи на касите на дружеството.