ГЕРБ-СДС откриха предизборната си кампания в Перник

С тържествен водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Людмил, Коалиция ГЕРБ – СДС в Перник даде старт на предизборната си кампания в централния храм „Св. Иван Рилски“.

Отец Людмил пожела на листата кандидатите за народни представители предизборната кампания да бъде подвластна на трите християнски добродетели – вяра, надежда и любов

„България има нужда от силно антикризисно реформаторско правителство, за да може да се справи с поредиците кризи, които бяха създадени през последната година и половина”, заяви пред медиите водачът на листата Кирил Ананиев.

Той смята, че новото правителство трябва да има парламентарна и политическа подкрепа, защото реформите ще изискват редица промени в законодателството.

„Правителство не може да бъде създадено и одобрено без да участват в него професионалистите и експертите от Коалиция ГЕРБ – СДС. Ние имаме сериозен потенциал и това сме го показали през годините. Кризите доведоха до обедняване на българските граждани и жителите на област Перник. Те нанесоха много щети на конкурентноспособния бизнес. Имаме готова антикризисна програма и до дни ще стане готова цялостната ни програма за управление. Там показваме реформите, които трябва да се извършат във всички публични сектори с оглед държавата да се възстанови и да върви успешно в своето развитие. Всички тези мерки са облечени в съответните финансови разчети, което гарантира тяхното изпълнение “, посочи Кирил Ананиев и представи останалата част от листата.

Втори в листата на ГЕРБ-СДС за 14 МИР-Перник е областният лидер на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов, Александър Александров заема третото място, след него на четвърто място е д-р Йорданка Александрова. На пето място в листата този път е управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация Емил Ненков, веднага след него шести се нарежда Робертино Стоилов – балканист –филолог и организационен секретар на младежката структура на ГЕРБ – Перник. Седмото и осмото място се запазват, както на предишните избори – Стефан Маринов от квотата на СДС и Христина Георгиева – педагогически съветник.

Кои са те?

1.Водачът на листата Кирил Ананиев има богата професионална биография. Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи” и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на Президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). Назначен е за служебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. От април 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-ото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-ото Народно събрание. Избран е за народен представител в 45-ото и 46-ото и 47-ото Народно събрание.

2. Областният координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов е вторият в листата. Той заемаше поста на областен управител на област Перник, след като беше избран от третото правителството на Бойко Борисов на 4 декември 2019 г до края на май 2021 г.Преди това на местните избори през 2015 г. е избран за кмет на кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. От ноември 2010 до 2015 г. работи в Областно пътно управление – Перник, като главен експерт. Магистър е по специалностите „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“ и „Икономика на транспортна фирма – транспортен мениджмънт“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. През 2019 г. завършва магистърска степен „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. В Институт за политика завършва обучение „ Политически лидери“ и международно обучение „Млади балкански лидери“.

3. Александър Александров се нарежда на трето място. Той е общински съветник в ОбС-Перник и член на Националното ръководство на МГЕРБ. Магистър по специалност „Маркетинг“ в Университет за национално и световно стопанство и Магистър по „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. Завършва успешно в Институт за политика обучение за „ Политически лидери“ и международно обучение за „Млади балкански лидери“. Експерт в областта на европейското финансиране. Занимава се и със земеделие в родния си край. Владее английски и немски език.

4.Четвъртият в листата е д-р Йорданка Александрова Костадинова от гражданската квота, завършила е Медицинския университет в София, специалност „Лекар по дентална медицина“. Кариерата й започва от 1989 до 1992 година като стоматолог във фирма „Стомана“. След това започва да упражнява професията си в частния си кабинет. От 1999 до 2005 г е главен секретар на Българския зъболекарски съюз. От 2012 до 2017 г. е управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. От 2017 до момента е директор на Регионалната здравноосигурителна каса в Перник.

5. Емил Емилов Ненков се нарежда на пето място. Той е завършил бакалавър – специалност „Финансов контрол” и магистър – специалност „Финансов мениджмънт“ в УНСС град София. През 2019 г. завършва Здравен мениджмънт в София, а две години по-късно през 2021 г. завършва специалност „Педагогика на икономическите дисциплини”. Професионалният път извървява през различни позици в най-големия здравен търговски холдинг. От месец май 2021 година до момента заема поста управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация. Семеен е с едно дете момче на 4 г.

6.На шесто място е Робертино Стоилов Стоилов, завършил висшето си образование в Югозападен университет „Неофит Рилски“, магистър, специалност „Балканистика“, професионална квалификация Филолог Балканист. Има допълнителна професионална подготовка за „Учител по български език и литература“. Завършил е успешно в Института за политика международно обучение за „Млади балкански лидери“. От една година заема поста на организационен секретар в областната структура на МГЕРБ Перник. Пета година работи като учител и втора година е докторант по български език в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Владее английски, гръцки, руски и сръбски език.

7. Председателят на ОбС – Земен Стефан Маринов е на седмо място. От 1990 г. до момента той активно участва в политиката на страната и е член на СДС през цялото време. Занимава се със синдикална дейност. Повече от 25 години е в управлението на структурата на СРС „Подкрепа“ Перник. Шест мандата и избиран за общински съветник в Земен, три от тях е председател на Общинския съвет.

8.Осмото място заема Христина Георгиева работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Коментари

коментара