„Топлофикация Перник“: Остават малко до крайния срок за подаване на възражение по изравнителните сметки

Остават малко до крайния срок за подаване на възражение по изравнителните сметки. При несъгласие с посочената сума, клиентите имат възможност да подадат рекламация до 31 август.“ напомни инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на „Топлофикация Перник“.

Той коментира, че до този момент в дружеството не са входирани жалби по изравнителните сметки, което по думите му означава, че в качеството си и на топлинен счетоводител са си свършили работата по най-добрия начин. Инж. Стойнев посочи, че все още нямат информация от останалите фирми за дялово разпределение дали има подадени възражения.

Всяка една жалба или сигнал ще получи отговор. При обоснована рекламация, сумата ще бъде изчислена отново.“ уточни инж. Стойнев. Той обясни, че съглacнo дeйcтвaщaтa нopмaтивнa ypeдбa, cyмитe зa възcтaнoвявaнe, щe бъдaт пpиxвaщaни oт бъдeщи мeceчни cмeтĸи зa тoплиннa eнepгия, ĸaĸтo и възстановявани в изpaвнитeлнитe cмeтĸи. Ha лицaтa, ĸoитo нe дължaт cyми зa тoплиннa eнepгия, възcтaнoвявaнeтo нa paзлиĸaтa щe ce извъpшвa след попълнено зaявлeниe и документ от банката с пocoчeнa cмeтĸa, пo ĸoятo дa бъдe пpeвeдeнa cyмaтa.

Директорът на „Топлофикация Перник“ отново изказа благодарността си към всички клиенти, на които са топлинен счетоводител за навременното осигуряване на достъп за извършване на отчет. Той посочи, че със съдействието и отговорното отношение на крайните потребители, изравнителните сметки за парно и топла вода са били изпратени до клиентите по-рано от крайния законов срок.

Инж. Чавдар Стойнев посочи, че с цел осигуряване на надеждно и сигурно отопление през зимните месеци, е започнал годишен планов ремонт. Той ще продължи до 30 септември. По думите на директора на „Топлофикация Перник“ ще бъдат извършени наложителни подобрения в отделни участъци от топлопреносната мрежа и съоръженията на предприятието.

Коментари

коментара