Пожарът в ЛОГО: Двама обгазени, жена пострада при евакуацията

Все още не е ясно как точно се е подпалило заведение „ЛОГО“ в кв. Изток – дали е имало взрив или не. В момента се очакват екипи на полицията да започнат разследване, районът е отцепен с лента, разбра ZaPernik.com.

До 2 часа през нощта кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова е била на мястото на инцидента, за да говори и да съдейства на евакуираните хора от блока. Тази сутрин тя отново е тук и чака криминалистите да започнат следствие.

Пред ZaPernik.com Стоянова сподели, че си е тръгнала едва когато се е убедила, че всички има къде да се настанят. Хората са се изнесли при свои роднини, докато домовете им се изчистят от дима. Част от жителите в другото крило на блока, което е по-малко засегнато от изпаренията са се прибрали.

При евакуацията е имало двама пострадали. Две жени са били обгазени, а екип на Бърза помощ им е оказал съдействие. Едната възрастна жена е пострадала при евакуирането. Тъй като е била трудно подвижна при слизането по стълбите е счупила кост, закарана е от близките й в болница.

Живеещите хора над опожареното заведение разказват, че първо са усетили дима от пожара. Не са чули взрив. Те са били силно уплашени, но към момента ситуацията се е поуспокоила.

Видими щети по блока няма, но апартаментите на хората са опушени.

Екип на Електрохолд(ЧЕЗ) също са съдействали за пускането на тока на хората след потушаване на огъня.

Това е вторият случай, при който заведението е опожарено.  Не е ясно все още става ли въпрос за умишлен палеж или се е случил инцидент. Заведението е било в ремонт и е предстояло да бъде отворено.