Перничани събраха за 20 дни повече от половината средства за лечението на Катрин

Перничани са на път да изпратят майката от Перник Катрин за операция в Москва. Непосилната сума за операцията на Катрин почти е събрана, остават по-малко от 30 000лв. за да може Катрин да замине и да спаси живота си. Остават  и по-малко от два месеца това да се случи. 

Благодарение на дарения, благородни инициативи, търгове,  детски турнири и демонстрации, кампанията „Бъдеще за Катрин“ за 20 дни успя да събере 79 929, 02 лв. в дарителската сметка и 1959 лв. в платформата на DMS.

Остават по-малко от 30 000лв. необходими за лечението на Катрин, което възлиза на 55 000 евро.

От кампанията изказват огромната си благодарност към хората, откликнали на молбата за помощ.

Катрин, от Перник, е на 27 години и е майка на 6 годишно момченце. От 2014 година, когато й поставят диагноза „множествена склероза“, състоянието й постепенно се влошава. Надежда, да пребори коварната болест, й дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва, с дългогодишен опит в лечението на МС болни, чрез автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT). Това е вид лечение, което засега не се поема от НЗОК в България, при което имунната система буквално се унищожава чрез химиотерапия, след което се възстановява чрез вливане на собствени стволови клетки. От болницата дават голям процент успеваемост на метода за стопиране на автоимунния процес. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес. Силно се надяваме лечението да помогне и на Катрин, но сумата, определена от болницата е 55 000 EUR и не е по възможностите на нея и на нейното семейство. Необходими са и допълнителни средства за организиране на пътуването й до Москва, като цената на самолетните билети варира в широк диапазон, от 1000 до 2500 € в зависимост от условията, предлагани от авиокомпанията. Датата, за постъпване в болницата, е определена за месец октомври 2022 година. Имаме на разположение по-малко от два месеца, за да съберем необходимата сума. Нека заедно да помогнем на Катрин да възстанови здравето си, за да може да продължи да се грижи пълноценно за детенцето си!
Всяка помощ е важна и носи надежда!