Пореден мач миньорци ощетени. Треньорът Христо Янев бесен, нахлу на терена

Отборите на Витоша Бистрица и Миньор Перник завършиха 1:1 в първи мач от шестия кръг на Втора лига. Домакините играха с 10 души почти цяло второ полувреме, след като Слави Паскалев бе изгонен още в 55-ата минута за два жълти картона. Така перничани не успяха да стигнат до победата в трето поредно гостуване, съобщи gong.bg.

Резултатът бе открит от Витоша в 15-ата минута, когато Томи Костадинов реализира с техничен удар с десния крак в далечния ъгъл на вратаря Борис Груев. Още преди почивката капитанът на домакините Емил Гъргоров получи травма и бе заменен от Християн Димитров.

В 36-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като удар на Венци Василев срещна ръката на защитник на Витоша. Вратарят Груев спаси първия удар на Методи Костов от бялата точка, но той бе прoбит, тъй като стражът на домакините бе напуснал и с двата крака голлинията. при повторното изпълнение Костов не сгреши и изравни резултата в 39-ата минута – 1:1.

Веднага след края на първата част треньорът на гостите Христо Янев влезе на терена да иска обяснение от рефера Васил Винев, но бързо бе успокоен от играчите си.

След червения картон за Витоша отборът на Миньор натисна и създаде няколко добри положения, но ги пропиля с лека ръка. Веднъж и гредата помогна на домакините след шут на резарвата Бакуцис. Най-чистата ситуация обаче бе пред Костов, който от чиста позиция прати топката покрай вратата.

Обърка се това, че не успяхме да вкараме някои от ситуациите си. Създадохме много положения, но просто невъзможността да вкараме от такива ситуации, е катастрофална за нас. Нямаме уменията да реализираме положенията си. Трябва да имаме самочувствие и класа, за да може топката да влезе във вратата. Елементарно е. Вие гледахте мача, вие нямате ли претенции към това, което се случва. В пореден мач някой съдия допуска фатална грешка и тя е срещу нас. В миналия мач ни отмениха абсолютно редовен гол в 90-ата минута. Днес ни вкарват гол, след като е извършено нарушение срещу нас. Ако искаме да вдигаме нивото в тази група, ако искаме да развиваме младите футболисти, единственият начин е да им помагаме и да им показваме какво има на терена. Ако има фаул, то той трябва да се свири. Просто и елементарно е. Навсякъде се случва и трябва да има контрол върху тези ситуации.”, коментира след мача треньора на Миньор Христо Янев.

Коментари

коментара