Бойко Рашков води листата на Промяната в Перник

Кирил Петков ще води листата на ПП в София. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков се очаква да бъде водач на листата на ”Продължаваме промяната” в Перник, научи Bulgaria ON AIR.

Номинацията му показва, че след последното си участие във властта е станал един от доверените хора на Кирил Петков и Асен Василев. Рашков се очаква да оглави листата на „Промяната“ в Перник. Той вече е бил депутат в 39-ия парламент, но от групата на БСП.

Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София, където на челна позиция, но в друг район, ще е и Асен Василев. Бившият вицепремиер ще получи място и в Хасково.

Председателят на 47 НС Никола Минчев, който е родом от град Радомир,  вероятно ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Сред познатите имена от „Продължаваме промяната“ е и Даниел Лорер, който се очаква да поведе листата във Варна. Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов, който беше заплашван заради действията на държавата срещу лабораторията на „Капитан Андреево“, ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта и собственик на куриерската фирма „Еконт“ Николай Събев – в Русе.

Отново за място в парламента ще се бори и Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който ще пак застане начело на 25 МИР-София. Там водачи традиционно са Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

В редиците на „Промяната“ очаквано влизат и част от отцепниците на ИТН. Напусналият партията на Слави Трифонов и бивш министър на спорта Радостин Василев се очаква да бъде водач в Габрово, а Иво Атанасов във Видин. Съпредседателят на „Промяната“ и бивш вицепремиер Асен Василев обаче заяви, че пълният състав на листите ще стане ясен в най-скоро време.

Листите ще готвим тепърва. Знаете, че те трябва да се предадат до края на месеца„, уточни Василев..

Бившият член на ИТН Иво Атанасов потвърди, че е получил покана за участие в листата на Видин.

„Никой не ми е потвърдил на 100%. Имам покана да участвам в листите, но дали първи, пети и десети – не съм уведомяван за подобно нещо. Не съм партиен член, ще преценя в зависимост от това какво е състоянието на структурата, какви хора ще бъдат в листите“, коментира Атанасов.

В Кърджали обаче „Промяната“ остана без партийна структура, след като рали-шампионът Димитър Илиев, който беше в основата на кампания на предишните избори, не пожела да участва в кампанията тази година.

Очаква се официално листите да бъдат обявени следващата седмица. До края на месеца ще стане ясен и жребият с номерата в бюлетината.

Източник

Коментари

коментара