Опитали да прикрият убийството на Удо Ланге, намерен мъртъв в Делта Хил

Имало е опит да бъде замаскирано убийството на 68-годишният Удо Ланге, намерен безжиднен в дома си в Делта Хил .

Вчера, след като ZaPernik.com  пръв съобщи за случая и той достигна до националните медии, от прокуратурата и МВР излязоха с подробности.

Съпругата  на Удо Ланге подава сигнал на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става дума за насилствена смърт.

От Окръжна прокуратура – Перник заявиха, че бизнесменът е бил ранен в белия дроб. От раната става ясно, че най-вероятно е използване огнестрелно оръжие.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разкри: „Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството“.

От МВР казват, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом. Образувано е досъдебно производство за убийство. Бизнесменът е живял в България отдавна, женен е за българка, допреди няколко години са имали завод за силиконови изделия, който обаче са продали на шведска компания, съобщава бтв.

Жителите на село Кладница описват швейцареца като много щедър и интелигентен човек.