Областният управител на Перник Людмил Веселинов официално встъпи в длъжност

Днес, 05.08.2022г. в 11.00ч. новоназначеният областен управител Людмил Веселинов официално встъпи в длъжност. Това стана на церемония по символично предаване на властта от досегашния областен управител Кирил Стоев, която се състоя днес в 11.00ч. в сградата на Областна администрация-Перник.

„Основната цел на служебното правителство е провеждането на честни, прозрачни и добре организирани избори. Ще работя за добрата организация на изборния процес на територията на Областта. Новото правителство завари поредица от кризи- газова, енергийна и социална. Необходими са и бързи действия по овладяване на проблема с бежанците. Всички тези фактори пряко рефлектират и на Област Перник. Това ще са основните точки, по които ще фокусираме усилията си в този момент.“, заяви новоназначеният областен управител.

Веселинов посочи още, че ще бъде обърнато внимание и на културата и туризма в Областта. Ще бъдат направени стъпки с цел популяризиране на обекти, обичаи и други културни дадености в региона, които са повод за гордост, но много от тях са непознати дори и за местните.

След като символично предаде властта, Кирил Стоев пожела успех на своя наследник и двамата декларираха приемственост в своята работа.