По препоръка на Омбудсмана Топлофикация Перник съкращава годишния ремонт

Ремонтната програма ще започне на 15 август и ще продължи до 30 септември

Планираният годишен ремонт на съоръженията за производство и пренос на топлинна енергия в Топлофикация Перник се съкращава с 7 дни! Намаляване на срока няма да се отрази на качеството на извършваните ремонти,“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Перник инж. Чавдар Стойнев.

Решението е взето в изпълнение на препоръка, получена от Омбудсмана на Република България г-жа Диана Ковачева.

Загрижени сме за комфорта на гражданите на гр. Перник и взехме под внимание искането на г-жа Диана Ковачева, защото уважаваме поверената и институция.“ каза изпълнителният директор инж. Чавдар Стойнев.

Обемът и времето за изпълнение на заложените ремонтни дейности са преразгледани и ще започнат 1 седмица по-късно от обявеното. С това решение на Ръководството на дружеството годишният ремонт ще стартира на 15 август и по план ще продължи до 30 септември.

Знаем, че ремонтните дейности, които планираме, ще създадат неудобство на част от перничани, но за съжаление инвестициите в ремонти са единственият начин да гарантираме качествено топлоподаване за гражданите.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Перник инж. Чавдар Стойнев.

Инж.Чавдар Стойнев напомни, че най-удобното време за ремонти по съоръженията за доставка на топлинна енергия е летният период, когато повече хора са извън града и потреблението на топла вода е чувствително по-малко. По думите му след началото на отоплителния сезон е възможно да се извършват единствено аварийни ремонти.

„Предвид проблемните доставки на природен газ, считаме, че през летните месеци е изключително важно да се обърне по-сериозно внимание върху изправността на съоръженията, използващи въглища като основно гориво. Ако се стигне до енергийна криза, единствено въглищата могат да осигурят необходимата електрическа и топлинна енергия.“ каза изпълнителният директор инж. Чавдар Стойнев.

Изпълнителният директор на дружеството публично отправи сърдечен призив за проява на разбиране от страна на абонатите и използва момента предварително да се извини на всички засегнати за дискомфорта, който за съжаление ще имат.

„Качествено изпълнените ремонтни дейности по време на годишния планов ремонт ще гарантират непрекъснато топлоподаване през цялата година!“ каза изпълнителният директор инж. Чавдар Стойнев.

Коментари

коментара