Липса на кворум провали гласуването на осем докладни за покупко-продажба в Перник

Осем докладни за уреждане на собственост чрез покупко-продажба не бяха приети днес от Общинския съвет в Перник поради липса на кворум. Напрежението нарасна след поискана почивка от един час по време на сесията, за да се съберат съветниците, но въпреки всичко само групата на партия ГЕРБ и представители на дясното политическо пространство се явиха в залата. ОТ БСП имаше 5 представители.

„Над 90 процента от групата на ПП ГЕРБ е в залата и подкрепи продажбите, но за съжаление в ляво ситуацията не е такава. И ако се върнем назад – при предходни мандати, при други кметове, никога от лявата страна на залата не бяха подкрепяни тогавашните продажби и ПУП- ове. Обясняваха как се разпродава общината. Сега ГЕРБ отново е тук и гласува за хората, но за съжаление не е така в другата част на залата”.

Това заяви председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев след нереализираните точки от дневния ред, съобщиха от централата на партията в Перник.

Той се аргументира, че не иска да политизира ситуация и припомни, когато миналата събота лидерът на политическата сила Бойко Борисов беше в Перник и обясни защо ГЕРБ има толкова положителни резултати на националните избори и защо кметът Владимиров е харесван толкова от хората.

„Истина е, че кметът на Перник и ГЕРБ работим за жителите на общината”, посочи Захариев.

Сагата на днешната сесия продължи до 32 точка, когато от БСП поискаха прекратяване на заседанието, но предложението не беше прието и левицата напусна залата. Това е поредната провалена сесия поради липса на кворум. Дневният ред включваше 44.

Коментари

коментара