Нова заповед в Перник: От днес всички в градския транспорт – с маски

Нова противоепидемична мярка се въвежда за територията на област Перник от 27 юли 2022 година. 

Мярката се допълва в заповед на директора на Регионална здравна инспекция-Перник от 19 юли тази година, с която се въведоха противоепидемични мерки, свързани с носенето на маски на определени места – лечебни заведения, апетки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастнилечебни заведения, апетки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Новата мярка, която е в сила от утре и ще важи до 22 август 2022 година, също е свързана с носенето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба. Тя е добавена със заповед от 25 юли. С маски ще трябва да бъдат всички, които работят или ползват обществен транспорт – автобуси, влакове и маршрутни таксита. Задължителното носене на маска в тези средства не се отная за деца под 6-годишна възраст.

Тази заповед може да се обжалва пред Административния съд, но при евентуално такова действие няма да се спира изпълнението и, пише zapadno.com.

Коментари

коментара