Масово дрогирани шофират из Перник

Снимка: Интернет, илюстративна

Три бързи производства за управление на автомобили след употреба на наркотици са започнати в Радомир и Перник.

На 23 юли, около 03, 20 ч., в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Дачия“ с водач 39-годишен перничанин. Тестът му за наркотични вещества се оказал положителен за амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 23 юли, около 11, 30 ч., в района на радомирското с. Житуша е проверен „Мерцедес“, управляван от 38-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.
20-годишен жител на пернишкото с. Студена е шофирал лек автомобил „Форд“ след употреба на кокаин. Младежът е проверен вчера около обяд на автомагистрала „Струма“. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед.
Работата по документиране на случаите продължава.

36-годишен на съд за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.
На 07 април тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 36-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис и метадон. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 500 до 1 500 лева.