Фест ПЕЙКА започва – вижте кой ще дойде в Перник и какво ще стане

За втора поредна година Перник се превръща в притегателна парти
дестинация. Този уикенд на Пернишката крепост ще се проведе второто
издание на парк фестивала за градска култура “Пейка”.

Основното събитие в програмата е мегаконцерт с участието на популярните на целите Балкани хип-хоп изпълнители от Северна Македония – 2 BONA, най-актуалния рап изпълнител в България – FYRE, очарователните близначки, познати от риалити формата X Factor – Алекс и Влади, както и хитовия певец и поет Папи Ханс.

Събитието започва точно в 19:00 ч. на 24 юли /неделя/, а в него ще се включат също DJ Theo, Epic bath guy, Алпер Чочев и невероятните танцьори от Dance Squad.

Вход – свободен.

Малко преди това, от 17:00 ч. в Mall Pernik, най-нетърпеливите ще могат
за се срещнат с Алекс, Влади и 2 BONA на специално организирана фен
среща.

Още от 14:00 ч. на същия ден сцената на Пернишката крепост ще бъде подгрята от DJ Choizz с дневно парти. За посетителите на разположение ще
са Chill зона с пуфове и хамаци, бар с освежаващи летни напитки. Ще бъде
открита фотоизложба от най интригуващите екзотични дестинации в света на пернишката фотографка Све Велинова, а младежите от Международен младежки център – Перник са подготвили много игри, забавления и рисуване с къна.

Ден по-рано, на 23 юли, от 20:00 ч. ще се състои и голямото парти за електронна музика “Under the stars”. В него участие ще вземат Balthazar & JackRock, Christian Craken, Boryana, YTRID и BOBE.

Сцената в парка също се включва в съпътстващата програма на фестивала с
две събития – на 22 юли от 20:00 ч. със Стенд ъп комеди постановка и на 23 юли, отново от 20:00 ч. с рап концерт на Секта.

Събитието се организира от Община Перник, ПИЦ – Перник, МКБППМН – Перник.