Село Драгичево подменя водопровод за близо 2 млн.лв.

От днес – 7-ми юли – започна подмяната на водопроводната мрежа в пернишкото село Драгичево, съобщи за ZaPernik.com кметът Виктор Викторов. 

В момента тече подмяна на тръбите в горния квартал на село Драгичево по четири улици – ул. Александър Боянов, ул. Гранит, ул.Здравец, местността Копринено орище и ул. Възраждане от 120 до 170 номер.

Ще бъде подменен част от довеждащия водопровод, а кметът Викторов моли съселяните си за търпение и да не паркират автомобилите си на посочените улици, за да става по-лесно и бързо подмяната на тръбите.

След това ремонтните дейности ще продължат и към центъра на Драгичево, в долната част на селото. Ще се подменя водопровода на ул. Васил Априлов, ул. Рила и ул. Република.

Част от улиците с подменен водопровод ще се преасфалтират . Очаква се ремонтните дейности да продължат до есента.

„Предупреждаваме драгичевци за това, че ще има прекъсвания на водата. Няма да оставим хората без вода и ще се стремим минимално да я спираме, доколкото е възможно за ремонтните дейности“, каза пред Zapernik.com кметът Викторов.

Водопроводът  ще бъде подменен за 1 800 000 лв., които средства са договорени и обещани от Бойко Борисов и впоследствие отпуснати с постановление на Министерски съвет през 2020 година, каза още Виктор Викторов.

От днес ще има прекъсвания на водата и на други места в Пернишко. Вижте за повече подробности ТУК

Коментари

коментара