Автобуси без климатици топят нервите на перничани, кондукторка реве: А мене питаш ли ме?

Нередовен градски транспорт и пътуване без климатици тормози жителите на град Перник, видя ZaPernik.com. Хората вече се чудят на кого и къде да се оплачат, за да реагира някой. В градския транспорт се отнасят с теб не като с клиент, който си е платил пътуването, а като добитък, който е длъжен да изтърпи всичко с цената на това да се прибере у дома. 

Перничанка разказва за кошмарно пътуване в автобус от квартал Изток до центъра на Перник в 14:00.

„Пътуването беше ужасно в 21 век и в тези горещини без климатик. Попитах контрола има ли климатик в автобуса ? Отговорът беше придружен от вик: а мене питаш ли ме?“, коментира перничанката, която иска да подаде жалба за автобус PK1675ВН.

„Всеки ден пътуваме към 14,30,независимо кой номер автобус се качиш вътре пещ! Община Перник трябва да направи проверка на автобусите“, подкрепя я друга съгражданка във фейсбук.

„През почивните дни, по линия номер 20 пускат малки бусчета , които са препълнени, задушни и тесни! Ние, майките на малки деца и бебета с колички , няма как да се придвижим изобщо ! Няма как да качим количката в маршрутката ! Хиляди пъти се оплаках ,но на никой не му пука !
Моля , ако някой знае къде трябва да се оплачем и към кого да се обърнем и да изкажем жалбите си да напише коментар !“ – пише млада майка.
Перничани споменават, че им е прилошавало в автобуса при тези условия.
Други пък съжаляват кондукторката, която по цял ден е длъжна да търпи неистови жеги. Препоръчват на оплаквачката да си ходи пеш или да си вземе такси.
Все още за много хора в Перник е нормално да даваш 1,50лв. за билет и да се возиш в претъпкан автобус без климатик, както и да чакаш с часове на спирката закъснелия превоз в студ и жега.

Коментари

коментара