Трима пожарникари от град Радомир се превърнаха в герои след спасителна акция

Трима пожарникари от град Радомир се превърнаха в големи герои, след като спасиха паднали в 7-метров кладенец две малки котета.
Голямата драма с щастлив край се разигра в малкото село Николаево. Три момченца чуват ужасяващ и агонизиращ писък, идващ от двора на изоставена къща.

Когато Антон – едно от дечицата влиза в двора, разбира, че звуците идват от пресъхналия геран, пише БЛИЦ.
След като поглежда вътре с помощта на фенерче, момчето вижда двете малки животинки. Невъзможно е обаче нито Тони, нито брат му Мартин, нито техният приятел Георги да слязат и да помогнат на котетата.

Живеещите наблизо съседи реагираха мигновено и се обадиха на телефона 112.
Повечето от тях не вярваха, че ще има реакция. След по-малко от 20 минути обаче, на мястото на горещото събитие пристигна дежурната пожарна кола от Радомир в екип – Росен Николов, Светослав Олегов и Николай Митов. Спасителната акция продължи над 1 час и 30 минути. 
Едното коте беше извадено бързо след спусната огромна стълба, въже, кофа и други принадлежности.

Проблем се оказа ваденето на второто коте, което беше силно стресирано.
Тримата пожарникари обаче бяха категорични: „Няма да си тръгнем, докато не спасим и другото“. В крайна сметка акцията приключи успешно и двете котета бяха спасени, и предадени на тяхната майка.
Трите момчета и всички присъствали на случката благодариха от сърце на пожарникарите, които в тези тежки времена доказаха своето мъжество и смелост да спасяват не само човешки животи.

Коментари

коментара