Адвокатът на пернишкия бияч: Ако баща му не беше прокурор, никой нямаше да обърне внимание

След обещанието на главния прокурор Иван Гешев за проверка на прокуратурата в Перник заради случаите на побои, свързани с прокурорски син, защитата на 19-годишния Васил Михайлов с първи коментар. Пред NOVA адвокатът на младежа Христо Ботев обвини Гешев в „двоен аршин“ за това, че се меси в разследването.

Прокурорският син беше задържан по обвинение за побой на бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста на Михайлов се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу младежа.

„Поисках разговор с г-н Гешев. Вчера разговорът продължи в тази посока, че лично ще следи случая и ще се направи проверка на пернишката прокуратура за всички дела назад във времето – как са се движили. И след това ще се предприемат конкретни действия“, заяви в ефира на „Събуди се“ кметът на град Перник Станислав Владимиров.

„Това е страхотно, че главният прокурор се е намесил. С този ентусиазъм можеше да се намеси и по-други разследвания. Но така е преценил, така е направил. Почти съм сигурен, че ще излезе, че не е имало никакви сигнали и жалби срещу моя клиент, за да има, каквото и да е прикриване. Ако баща му не беше прокурор, съм сигурен, че никой нямаше да знае за това кой е Васил Михайлов и всичките тези случаи щяха да са едни битови конфликти, на които никой нямаше да обърне внимание“, коментира от своят страна Христо Ботев, адвокат на прокурорския син Васил Михайлов.

Коментари

коментара