Побойникът от Перник куца на патерици пред съда, номерът не мина засега

Снимка: Nova, 24 часа, Lupa.bg

На патерици и  с високо вдигната глава се появи пред съда днес 18-годишния Васил Михайлов, който перничани казват, че ходи и бие наред из града.  

Защитата на прокурорския син отхвърли обвиненията в нанасяне на телесни повреди, защото по делото имало само медицинско удостоверение, а не експертиза. А самият Михайлов бил с травма на крака, която можела да се влоши в ареста. Затова и поиска домашен арест за него.

Това както знаем не се случи.

„Няма никакви действия, които да индикират, че той по някакъв начин ще се укрие. Не е така обаче с опасността да извърши престъпление”, смята прокурорът по делото. Въпреки, твърденията на защитата, че Васил не е обществено опасен, магистратите не се съгласиха с това и го оставиха в ареста.

Припомняме, че малко по-рано съпругата на последния пребит от Васил мъж – футболиста Румен Андонов – разказа, че раната в крака му очевидно не му е попречила да счупи челюстта на съпруга й на две места.

„Всички свидетели разказват за агресията спрямо различни граждани в град Перник, като за някои от деянията свидетелите посочват, че е използвал нож. За други от деянията свидетелите посочват, че е използвал бокс. Като използването на нож се потвърждава и от медицинската документация, която на един от пострадалите е установена прорезна рана в областта на главата”, заяви Георги Иванов – прокурор от СРП по отношение на мяката за неотклонение на Васил.

Решението на съда не е окончателно. То може да се обжалва пред Софийския окръжен съд, съобщава Нова тв.

Снимка: Nova, 24 часа, Lupa.bg

Коментари

коментара