Няма край: Надрусани и пияни шофьори карат из Перник

Снимка: Интернет, илюстративна

Три бързи производства са започнати в Перник и Радомир.

Вчера, на ул. „Бяла Слатина“ в Перник бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 23-годишен жител на софийското с. Мърчаево. При тестването му за наркотични вещества е отчетен положителен резултат за канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Около час и петнадесет минути след полунощ, в с. Драгичево, до бензиностанция бил проверен лек автомобил „Пежо“ с водач 43-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за няколко вида наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и кокаин. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 69 промила алкохол в кръвта е шофирал лек автомобил „Пежо“ 42-годишен радомирец. Мъжът е проверен вчера, около 14, 50 ч. в радомирското с. Старо село. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч.
Работата по документиране на случаите продължава под ръководството на прокуратурата.

41-годишен ще отговаря за управление на нерегистиран автомобил.

В края на 2020 г., в пернишкото с. Дивотино бил проверен товарен автомобил Мицубиши „Паджеро“ с водач 41-годишен местен жител. Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в страната, но на него били поставени номера от друг автомобил. Привлечен е като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара