За два дни в Пернишко: Младежи с наркотици, дрогиран шофьор, пияна столичанка и още двама пияни шофьори – единият на 70 години

полиция Перник

Младежи задържани с наркотици, дрогиран шофьор, пияна софиянка и още двама пияни шофьори – единият от които на 70 години. Това е представителната сводка на полицията в областта през почивните дни. Общо 5 бързи производства са започнали полицаите по случаите. 

Ето и подробностите:

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества. 

Вчера, в централния градски парк в областния град били проверени двама мъже на 19 и 27-годишна възраст. От по-младият са иззети кутия, в която е имало навита под формата цигара суха зелена листна маса, а в 27-годишният пакетче, съдържащо същото вещество. Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато разследване по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

41-годишен столичанин е управлявал лек автомобил „Опел Астра“ под въздействието на канабис и амфетамин.

Мъжът бил проверен на 11 юни, около 40 минути след полунощ, на кръстовището на улиците „Ю. Гагарин“ и „Бл. Гебрев“ в кв. „Изток“. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Столичанка е управлявал лек автомобил „БМВ“ след употреба на алкохол. 

На 11 юни, около 02, 00 ч. жената самокатастрофирала на автомагистрала „Струма“, движейки се от София към Дупница. Пристигналите на място полицаи я изпробвали за употреба на алкохол, като резултатът се оказал положителен – 1, 85 промила в издишания въздух. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ. Първоначално е задържана и впоследствие освободена поради лекарска препоръка.

70-годишен столичанин е шофирал лек автомобил „Шкода“ с 1, 33 промила в издишания въздух.

Мъжът е проверен на 11 юни, около 09, 10 ч. на кръстовището на улиците „Димитър Благоев“ и „Ленински проспект“ в областния град. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

53-годишен жител на пернишкото с. Ярджиловци е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с 1, 23 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът бил проверен вчера, 30 минути след полунощ в брезнишкото с. Ноевци. Задържан е за до 24 ч. и работата по случая продължава.