Спасовден е! Хора се събраха за литургия и курбан в Пернишко

„Днес е особено специален ден, не просто защото почитаме Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, но и защото тази година той съвпада и с празника Спасовден. Денят, в който 40 дни след Възкресението си, Христос се възкачил на небето. Денят в който хората повярвали в Божието дело. Нека днес е денят, в който и ние ще запазим вярата си в света и всичко добро, което съществува в него.
Поздравявам Ви по повод празника ни, и Ви желая много здраве семейно щастие, разбирателство и късмет“. 

Това написа кметът на град Батановци  Радослав Петров. Към момента в матастира „Свети Спас“ край крада се отклужва празнична литургия. ОТците ще осветят курбана за здраве и благоденствие, който ще бъде раздаден сред присъстващите.

От 13.00ч. на централния площад, ще има много музика и танци с ансамбъл,, Етнофолк“, хората на оркестър,, Орфей“ и песните на Наташа Джорджевич.

Литургия тече и в манастир „Възнесение Господне“  край град Радомир. Рано сутринта християни се събраха за празничната литургия и освещаването на курбана. Четири казана с агнешко готвени цяла нощ ще нахранят миряните. Пътят към полигона е затворен, но полиция пропуска коли на търговци и организатори.

Коментари

коментара